slo^pen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sita (Gast)

tis zover

Kyra heeft voor het eerst gesloopt. In de veranda waar ze slaapt, staan 2 2persoonszetels
een ervan heeft ze deze nacht gesloopt. degene waar ze niet op slaapt. Heb nu provisir de bench uitgehaald, dus ze kan enkel in de bench en buiten op het terras in e 3 uurtjes dat ik moet gaan werken. Iemand tips OM HET SLOOPGEDRAG tegen te gaan? Ik denk van een tijdje de becnh te gebruiken als slaapplaats, waar er uitkan enkel op het terras??

groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slo^pen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

voorheen sliep ze dus in de zetel met de deur open naar het terras, we waren al van plan om dit eze zomer et wijzigen; nl: in de bench en eur toe snachts, bij opstaan naar buiten, en als we weg zijn opnieuw zoals voorheen, dus in de bench, met deur open.

Iemand tips? ik denk gewoon dat het het pubergedrag is en dat we, als we het een tijdje zo doen en ze de kans nt meer krijgt, het over zal gaan?

Iemand?

thanx

sita (Gast)

oja, ze heeft nog nooit gesloopt, dit was de eerste keer, en daar ik liever geen herhaling wil bij de andere zetel, ... Tips graag?

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Jij bent vroeg op ;-) HOe oud is je hond? is ze gesteriliseerd? Is er onweer geweest? Is er iemand bij jullie aan de deur geweest terwijl je weg was. Ik probeer nu te achterhalen waarom je hond dit doet want dan kan ik makkelijker advies geven.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hi,
Mijn vraag was ook hoe oud ze is en hoe lang ze al daar slaapt. Kun je haar horen 's nachts als er iets is? Als ik het zo lees lijkt mij dat niet, want anders had je het wel gehoord toen ze begon met slopen?
Het kan misschien zijn dat ze vroeg wakker was, misschien door de warmte niet lekker geslapen? En dat ze er gewoon heel graag uit wilde..?
 
Zou het kunnen dat er misschien een kat of ander dier buiten was, die ze wel kon zien maar niet bij kon?
Een vorige hond van ons had dit heel erg. Die kon vanachter het raam een kat zien lopen en dan helemaal gestrest raken omdat hij er niet bij kon. En hij reageerde dit dan af op spullen en zelfs op onze andere hond als deze te dicht bij kwam.

Heb je daar iets van speeltjes liggen of iets waar ze zichzelf mee bezig kan houden? Zo niet dan kan het misschien verveling zijn?

Gr. Alexandra

Sita (Gast)

ik was er niet nee, moest werken
het heeft geonweerd, maar niet als ik weg was ( ben zo'n half uurtje voor het onweer thuis gekomen)

ze slaapt er al sinds ze 5 maand is (ze is er nu 11)
verveling is het niet enk ik, ze heeft haar kong, knaagbotjes en de deur van de veranda staat open naar het terras en naar de weide

ik vind het echt vreemd, ze heeft dit nog nooit gedaan?

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Zat er niet iets IN de bank?Een muis, krekel of ander insect?

Anoniem (Gast)

goh, niet dat ik kan weten natuurlijk ;-)
maar het zo wel kunnen, heb niks gevonden toch

ben nu enorm aan het twijfelen om haar opnieuw de andere zetel ter beschikking te geven of gewoon de bench te gebruiken (het vertrouwen is een beetje weg he nu)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Als ze daar al ligt vanaf 5 maanden en nu voor het eerst dit heeft gedaan, zou ik haar niet gelijk in de bench doen, want dan lijkt meer op een uitzondering. En dan voorkom je het misschien wel, maar dan weet je ook niet waar het aan ligt. En misschien was het eenmalig.

En iets in de stoel daar zat ik ook al aan te denken.

Misschien kun je er een (groot) kussen bijleggen? Kijken of ze deze heel laat? Dan weet je misschien of het gedrag is dat weer herhaald wordt of dat het echt bij die ene keer blijft..

En 11 is best wel oud, wat is het voor een ras? Kan het heel misschien zo zijn dat je hond een klein beetje dement gaat worden? Of dat ze misschien pijn heeft ergens en hier fel op reageert?

Gr. Alexandra

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie

honden foto van Elahjenthodie

Ik heb dit dus nog nooit meegemaakt, heb dus ook geen raad voor je, lijkt me wel vervelend als zoiets doorzet...
Misschien zorgen voor afleiding in de vorm van een lekkere Kong die je in de vriezer hebt gelegd de avond ervoor met een beetje pindakaas ofzo??

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Bedoell je dat de hond 11 jaar is of 11 maand?
Is ze gesteriliseerd.

Bora heeft spontaan de voordeur ( had ik niet op slot) open gemaakt en liep toen op straat.Ik was er niet. Wat bleek? de buurkinderen hadden heel veel met de brievenbus gekleppert waardoor ze in paniek is geraakt. Dit was nog nooit gebeurt dat de kinderen klepperen maar er lag een bal van hun in mijn tuin. Ik heb de buurman uitgelegd wat er was gebeurt en ze zullen nu niet meer klepperen.

als je hond 11 jaar is zou ik eerder uit proberen te zoeken wat er aan de hand is ipv in de bench want ik neem aan dat ze dat niet gewend is??

Anoniem (Gast)

oh, nee, ik bedoel 11 maand oud ;-)
het is een rode ierse setter, vandaar ik dacht aan pubergedrag
en idd, het is gewoon vreeemd, nu zo,plots de zetel kapot

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Misschien had ze energie over of heeft ze meer uitdaging nodig nu ze ouder wordt?

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Zie dat verandert alles. Het kan inderdaad zijn dat ze zich verveelde. Of ineens niet meer zo goed alleen kan zijn. Wat doe je overdag met de hond en hoeveel is ze overdag alleen. Hoeveel slaapt de hond overdag?

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Maar is het een teef en ongesteriliseerd? MOcht ze namelijk loops zijn geweest dan kan ze nu schijnzwanger zijn en dan is het sloopgedrag verklaarbaar.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Sorry ik begreep ook dat je hond 11 jaar was O-)
Dus zeker niet dement ;-)

Gr. Alexandra

Anoniem (Gast)

lol
ja het is een teefje en nee, ze is nog niet loops geweest
had vernomen dat grote rasssen pas na 1 jaar en tussen 2 jaar oud volwassen werden

verveling echt niet denk ik, ze krijgt voldoende te doen en het was avond toen ze de bank slooppte, waaNEER ze normaal gezien al slaapt.

vannacht de bench iets verder de veranda ingezet, zodat ze wel in haar eigen zetel kon, maar niet aan e kapotte zetel. Heb net gekeken en de zetel waaarop ze slaapt is nog heel. Sja, mss eenmalig iets, maar voorlopig blijft de bench even zo staan. Als ze de zetel waarin ze slaapt ook aanpakt, word het de bench.!

sita (Gast)

gisteren terwjjl ik weg was, kon ze enkel in de bench of buiten, maar ze heeft nu dus al weer een stukje meer vrijhei. Hopen dat ze die goed benut!

sita (Gast)

Wij gaan 3 keer wandelen, verder heeft ze daara rust (maar niet meer verplicht, normaal gezien neemt ze die zelf! we gaan ook 1 keer per dag 5 min aan e fiets (te voet wel nog, om te wennen). Verder is er een kwartier per dag in totaal denkspelletjes en training. ANders staat de deur naar de weide open (een paar ha, waar ze lekker kan jagen. Echter niet altijd, als het regent niet, regent het niet dan wel

greetz

Anoniem (Gast)

ze is steeds max 4 uurtjes alleen en dat gaat perfect normaal gezien ( werk gesplitste uren, dus eens 3 uurtjes alleen en dan nog es 4 uurtjes alleen) en als ik dan toch een volle dag draai, dan is mijn vriend thuis (ze is dus echt maximaal 4 uur alleen thuis, maar dan staat de weide open, heeft ze een kong en als ik thuiskom gaan we eerst wandelen en voor ik vertrek wandelen (kort) en denkspelletjes

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Sita, het is waar dat grote rassen vaak vanaf een maand of acht loops kunnen worden. Maar ik ken ook grote rassen zoals een leonberger die met 7 maanden al loops werden.

Het is een kansje dat ze tegen de loopsheid aanhangt.
Weet je dat een hond door te fietsen meer energie krijgt? Je maakt ze lichamelijk moe maar niet geestelijk. Ik lees wel dat je alleen nog maar loopt met de fiets. Loopt ze wel eens los en mag ze regelmatig even spelen met andere honden?

Ik hoor het vaker dat honden rond deze leeftijd dingen gaan slopen. Als ze vier uur alleen is kan dat voor haar te lang zijn. Ik denk dat je overigens daar een balans moet zoeken in de wei waar ze zonder toezicht in mag ( tenminste dat begrijp ik uit je verhaal. ) Je hond zal niet snappen dat ze met mooi weer wel naar buiten mag en met regen niet.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Je zou dezetel kunnen besproeien met wat zeepsop een beetje groene zeep in een emmer doen warm water er op goed oplossen en in een spuit fles doen. wel zorgen dat er genoeg drinkwater staat in meerdere bakken zodat ze de vieze smaak weg kan spoelen .door meerdere bakken neer te zetten heeft ze steeds schoon water hoef je maar eenmaal te doen ze laten gegarandeert jezetel met rust. groeten Hein.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hi,
Als ik het zo lees, lijkt het mijn geen verveling. Zou wel kunnen natuurlijk, maar ik vind persoonlijk dat je goed afwisselend bezig bent. Hierbij ga ik er wel vanuit dat ze niet iedere dag precies hetzelfde rondje loopt en ook andere honden en mensen tegenkomt en wel eens wat 'meemaakt' om het maar zo te zeggen.
(Loop je wel alleen maar de zelfde rondjes en zijn er verder geen andere honden of prikkels die de wandelingen afwisselend en interessant voor haar maken, ja dan zou het wel verveling kunnen zijn..)
Ik ben het wel eens met mimi dat je voorzichtig moet zijn dat je niet enkelt te veel energie opbouwd door straks te gaan fietsen..

Misschien zat er een klein los stukje aan de stoel? Een los draadje, een labeltje?? Misschien vond jouw hond dit leuk om mee te spelen en is hierin een beetje te ver gegaan.. Misschien uit frustratie dat ze het niet los kreeg of gewoon te fanatiek geworden?
Mikey heeft ook wel eens gehad dat ze haar bot of speeltje op de bank legt, en dan begint te graven in de bank. Weet niet precies wat ze hier mee wilt, volgens mij wil ze het dan ook letterlijk begraven of vertoppen.. maar het is in ieder geval ook niet fijn voor meubels :-)

Ik hoop voor jullie dat het eenmalig was. En gelukkig is nu alles goed gegaan. :-)

Gr. Alexandra

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

is je hond zich de laatste tijd zichzelf wat vaker aan het wassen aan haar kruis?dan begint de vloeing wat een voorloper is van de aankomende loopsigheid.
sommige honden zijn er vroeg bij, sommige honden lopen normaal en andere honden zijn wat later in hun ontwikkeling.

Een uiting van aankomende loopsingheid is graven...en laten banken en manden nu een populaire plek zijn om te graven voor honden.
al is er geen zand...ze maken wel graafbewegingen.
Mijn hond is niet zo'n graver...maar als ze haar nukken heeft graaft ze haar hele mand af.
en tja..daar zijn ook al wat kussens door gesneuveld.
(inmiddels weet ik zelfs welke kussens zeer goed tegen het geweld van de nagels op kunnen)

Nu mijn vraag aan jou.
Is je hond de laatste tijd iets nerveuser op het balkon waar ook de bank staat?
Is ze haar kruis wat vaker aan het likken?
Of zijn er andere gedragsveranderingen?
Soms zijn zelfs de mafste dingen een goede ijkpunt.
Hier met zijn allen weten we meer omdat er zeer ervaren hondeneigenaren hier op het forum zijn.
Dus hoe raar het gedag mag zijn...zet het neer.

Tevens wil ik wel even zeggen dat dit geen vervaning is voor eventuele medische aandoeningen.
Voor medische vragen kunnen we je wel adviseren hier, maar de persoon die je het beste kan helpen met medische vragen is de dierenarts.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slo^pen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^